2020-12-03 08:02:32• hírek • közlemény

Örömet okozni járványkor is lehet

Az RMDSZ Szatmár megyei nőszervezete hosszas megbeszélés és egyeztetés után döntött úgy, hogy a járványhelyzet ellenére megszervezi az évről évre mind nagyobb sikernek örvendő akcióját, amelyet sok helyen cipősdoboznyi szeretetnek vagy cipősdobozba zárt szeretetnek neveznek.

Az azonban bizonyos, hogy a járványhelyzet miatt meg kellett hozni néhány óvintézkedést, amely mind az ajándékot kapó gyermekek, mind a csomagok logisztikájában segédkező önkéntesek egészségét szolgálja. A részletekről Kereskényi Noémi, a városi nőszervezet elnöke nyilatkozott. 


„Sokan nem is tudják, hogy mennyi munka összekészíteni ezeket a csomagokat, s azt sem, hogy ezen a háttérben hányan dolgozunk. Velük egyeztettünk, de mind egyetértettünk abban, hogy ha kevesebb is lesz a csomag, az nem ok arra, hogy megszakítsuk ezt a hagyományt” – magyarázta, majd hozzátette, hogy idén különleges óvintézkedéseket vezettek be, amelyre szükség van ahhoz, hogy mindenki biztonságban legyen.


A legfontosabb, hogy jelentősen lerövidült az idő, amely azok rendelkezésére áll, akik szeretnének csomagot ajándékozni. December 8. és 14. között tehetik meg, ugyanis kihordás előtt állniuk kell a dobozoknak, illetve ózónos fertőtlenítésen is átesnek. Minden ajándékozót kérnek a szervezők, hogy alaposan mosson kezet, mielőtt a dobozt megtölti, és csak olyasmi kerüljön ez alkalommal bele, amely ruhadarabok esetén alaposan ki volt mosva, a játékokat le kell fertőtleníteni, de át lehet törölni azokat a tanszeres csomagokat is, amelyek nem áznak át ettől a művelettől. Továbbra is tilos romlandó élelmiszerek csomagba helyezése, de amennyiben lehet, a plüssállatok is csak nagyon alapos mosás után kerüljenek a csomagba, de ezen a területen is jobb lenne, ha idén mosható és fertőtlenítésnek ellenálló játékok kerülnének a dobozba. A dobozokat az RMDSZ szatmárnémeti székházába adhatják le hétköznapokon 9 és 16 óra között.


„Olyan gyermekek a kedvezményezettek, akik a magyar anyanyelvüket őrzik, még akkor is, ha csak fakultatívan tudják tanulni az elszórványosodás miatt, s mellette szerényebb anyagi körülmények között élnek. Nekik akarunk örömet okozni. Idén a Máltai Szeretetszolgálat Lelén élő kis kedvezményezettjei is ott lesznek a megajándékozottak listáján az önök segítségével” – tájékoztatott Kereskényi Noémi.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: